Muutostauti Politiikkaan ajautunut teollinen broileri ihmettelee, miksi kaiken pitää olla niin kuin ennen.

Huuto pimeyteen

Järjen käyttö ei sovi joka paikkaan. Erityisen vähän sitä arvostetaan poliittisessa debatissa - ainakin siinä sosialistisessa kontekstissa. jossa itse joudun elämään.

Ennaltaehkäisy, varautuminen tulevaan, palvelun laatu, hyvinvointi, valinnanvapaus ja kannustaminen ovat argumentteja, joita tavalliset ihmiset arvostavat keskusteluissa. Politiikassa näille ei kuitenkaan anneta arvoa, mikäli asian esittäjä on joskus puhunut yrityksistä, kilpailusta, kumppanuudesta tai maininnut minkä tahansa vähänkään porvarilliselta kuulostavan sanan. Viimeistään siinä vaiheessa joku huru-ukko vetäisee esiin veroparatiisit tai halpatyövoiman ja kuljettaa keskustelun täysin ulapalle.

Olen kuullut valtuustosalissa, että kunnan tuottama palvelu on automaattisesti aina kustannustehokkainta tai että yksityiset lääkärit keksivät potilailleen oireita saadakseen enemmän töitä. Onpa minulle myös kerrottu, että haluan silmät kiiluen siirtää kaiken kunnallisen palveluntuotannon veroparatiiseihin. Kun ideologia sumentaa keskustelukumppanin järjen, on syytä hiljentyä, painaa pää syvälle käsien väliin ja jäädä odottamaan äkkikuolemaa.

Jos jotain asiaa täytyy vastustaa aatteellista syistä tai puolueen puheenjohtajan tahdosta, keksitään mitä tahansa perusteluita ja toistellaan niitä niin kauan, että ne muuttuvat ihmisten mielissä todeksi. Tätä pyrkimystä tukee nykyihmisten lyhytjänteisyys ja kritiikittömyys, jotka ovat pääasiassa sosiaalisen median ja klikkiotsikoiden aikaansaannosta.

Lukevia ja ajattelevia ihmisiä on nykyään niin vähän, ettei heihin nähtävästi kannata enää panostaa mikäli tavoitteena on oman ummehtuneen ideologian tekohengittäminen. Siinä sivussa voi antaa hyvinvointiyhteiskunnan tuhoutua, sillä senhän voi aina vierittää porvarihallituksen niskoille

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kommentoija ilmoittaa olevansa kaikesta kiinnostunut tekniikan tohtori, joka ei halua tietää mitä tekee vuoden päästä.

Tyypillistä kokoomuspolitiikkaa.

Ei jakseta katsoa edes seuraavaan vuoteen, vaan tulosta odotetaan jo ensimmäiseltä kvartaalilta.

Toki nyt ensi vuosi on poikkeus siinä mielessä, että eduskuntavaalit 2019 pakottaa vannoutuneimmatkin porvarit katsomaan ainakin vuodella eteenpäin ja siinä sivussa valehtelemaan jälleen kerran vaalikarjalle ummet ja lammet.

Vaalien jälkeen taas kvartaalit...

Toimituksen poiminnat