Muutostauti Politiikkaan ajautunut teollinen broileri ihmettelee, miksi kaiken pitää olla niin kuin ennen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Hävittäjähankinnat

Israelin ilmatorjunta

 

Gaza juhli ramadan alkamista ampumalla kuutisen sataa rakettia Israeliin.

Lehtitietojen mukaan Israel pudotti niistä joka toisen. Tehtävä hoidettiin ohjuksilla, vaikka maalla olisi torjuntahävittäjiä moninkertainen määrä Suomeen verrattuna.

Tieto panee miettimään, onko Suomen suunnitelma hankkia 64 torjuntahävittäjää sittenkään asiantuntevaa arviointia vai olisiko se syntynyt Lemmenjoen seminaareissa.

Salakavala (?) Antti Rinne ja eduskunnan kuopus

 

Hallitustunnustelija Antti Rinne kysyi puolueilta: ”Oletteko valmiit tukemaan viimeisimmissä selonteoissa vahvistettua Suomen ulkopolitiikan linjaa?” Vihreät vastasivat: ”Kyllä.”

Seitsemän uutta "höökikelpoista" lentokonetta sotaväellemme riittää!

Professorit tyrmäävät hävittäjähankinnan HS:ssä –
”Todellinen tarve voisi olla 7 hävittäjää”

”Keskustelu hävittäjien lukumäärästä on ollut erikoista – vailla kunnollisia perusteita ja pahimmillaan harhaanjohtavaa. Hornet-hävittäjiä hankittiin aikoinaan 64 kappaletta, hiukan yli vuoden 1947 Pariisin rauhansopimuksessa Suomelle määrätyn hävittäjien maksimimäärän (60). Vaikka tuo rajoite jäi alun alkaenkin melko kuolleeksi kirjaimeksi, määrä on elänyt haamuna jo 70 vuotta”, he kirjoittavat.

Harkitsematon MiG -hävittäjä-hankinta 1954 – salaa ja salaisin taka-ajatuksin

Harkitsematon MiG -hävittäjä-hankinta 1954 – salaa ja salaisin taka-ajatuksin.

Eli Tuomiojan porvarillisen poliittisen virkamieshallituksen salaperäiset hävittäjä hankkeet 65 vuotta sitten.  Eli lakerikenkien lipsahtelua Kremlin parketeilla.

*

Tausta

Köyhyys on hävittäjäpuolueiden tahto

Suomeen puuhataan hankittavaksi Naton sotakalustoa täydentämään 7-10 miljardilla eurolla hyökkäyshävittäjiä, joiden ylläpito tulisi tulevilla vuosikymmenillä kustantamaan noin nelinkertaisesti hankintasumman. Kukaan järjellinen ei halua sotaa, mutta jos tällainen kauhuskenaario toteutuisi, sotaa tuskin tultaisiin käymään ilmataisteluna, ellei ohjuksia lueta tähän aselajiin.

Ulkopolitiikasta sittenkin vaaliteema

Ylen vaalitenttejä katsellessa olen ihmetellyt, miksei ulkopolitiikasta puhuta lainkaan. No, Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto oli se, joka lopuksi otti ulkopolitiikan vaalien agendalle kyseenalaistamalla Suomen erityissuhteen Yhdysvaltoihin. Noilla sanoilla hän ei sitä tehnyt, mutta salakieli on aina kuulunut ulkopoliittiseen keskusteluun. Haavisto esitti, ettei Suomeen hankittaisi hävittäjiä Yhdysvalloista ilmastopoliittisista syistä.

Tehdään näistä tuottavuuden lisäämisen ja osaamisen vaalit!

Eduskuntavaalit painavat päälle. Oletko valmis?

Yleensä toistellaan, että nyt tulee Sote-,ilmasto- ja/tai maahanmuuttovaalit.

Minä vaadin, että Suomen pitää käydä TKI-vaalit ja samalla kertaa tuottavuusvaalit ja turvallisuusvaalit.

Sitäpaitsi:

Vaaleihin ei ole viittä viikkoa, vaan ainoastaan rapiat 3 viikkoa. Ennakkoäänestys alkaa jo 3.4.2019!

TKI-vaalit.

Mitkä ihmeen lyhennevaalit?Tutkimus-, kehittämis- ja innovointivaalit.

Teollisuus on hyvinvointimme kivijalka ja pysyy sellaisena - mikäli sille annetaan edellytykset.

Hävittäjähankkeen ensimmäinen ilmapudotus: Tähtäimessä väärä tieto

Hornet-hävittäjien korvaamishanke on edennyt pitkälle, ja eduskunnan on tarkoitus tehdä asiasta päätös vuonna 2021. Prosessin tietopyyntövaihe ja ensimmäinen tarjousvaihe ovat ohi, kun tarjousten määräaika umpeutui 31.1.2019.

Hyökkäysaseiden hyötysuhde olematon

Armeijan ja sotilasliiton (Saksa) hyöty Suomen valtiorajojen muuttamiseen ja pinta-alan lisäämiseen on ollut haitallinen. Ainoa kerta kun Suomi itsenäisyytensä aikana on pitkä aikasesti laajentunut tapahtui 101 vuotta sitten neuvotteluissa, joita kävi Etelä-Suomea hallinnut Kansanvaltuuskunta. Suomi ja Venäjä perustivat selvittelykomitean, jonka työn tuloksena 1. maaliskuuta 1918 allekirjoitettiin sopimus Venäjän ja Suomen sosialististen tasavaltain välillä. Rajasopimuksella Suomeen liitettiin Petsamo, joka siihen mennessä ei ollut koskaan kuulunut Suomen alueeseen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä