Muutostauti Politiikkaan ajautunut teollinen broileri ihmettelee, miksi kaiken pitää olla niin kuin ennen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Muisti

Poliittisen muistin virkistämiseksi: Posti

Vaalien alla kaikki kansanedustajat ja poliitikot eri puolueista huolehtivat kovasti kansalaisten peruspalveluista ja haukkuvat valtion toimintaa, vaikka olisivat siitä itse vastuussa. Yksi suosittu haukuttava on Posti, joka vähentää toimintojaan koko ajan ja palvelu huononee. Viimeisimpänä parran pärinää on aiheuttanut työvoiman siirto Viroon, mikä tietysti on ennenkuulumattoman tökeröä. On syytä verrytellä jälleen poliittista muistia.

 

Mihin keynesiläisyyden perääminen katosi, kun talouskasvu heräsi?

Politiikassamme toimii niin vasemmalla kuin oikeallakin tahoja, joille budjettiylijäämä, -tasapaino tai edes kohtuullinen alijäämä eivät ole tavoiteltavia asioita. En "taho" enempää kuin toimijakaan ole; sanonpahan  mielipiteenäni, että talouden tasapainoon pyrkiminen on tavoittelemisen arvoista. Sen jälkeen tavoittelemisen arvoista olisi julkisen talouden (kunnat ja kuntayhtymät mukaanlukien) velan alentaminen alle 60%:iin bruttokansantuotteesta.

Muisti, rajoittava tekijä todistajanlausunnossa

Voiko muistiin luottaa? Ihmisen muisti on hauras, subjektiivinen, valikoiva, erehtyväinen ja mahdollisesti väärä. Muistimme on väritetty elämänkokemustemme palasista, joihin liittyy yllättävän paljon ennakko-asenteitamme, väärää ja tekaistua tietoa. Muisti on altis virhelähteille. Muisti täyttää muistissa olevat aukot, ja järjestelmällisesti vääristää käsityksiämme ja havaintojamme. Muistin manipulointi on helppoa. Muisti on myös puolueellinen, joka muuttuu ja mukautuu ajan myötä. Jokainen muistomme on jollain tavoin motivoitunut. Kyse on vaan lähinnä siitä missä määrin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä