Muutostauti Politiikkaan ajautunut teollinen broileri ihmettelee, miksi kaiken pitää olla niin kuin ennen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Vaaliennusteet

Vedonlyömisen vaikeudesta – aina vain se ei osu kohdalleen: Eduskuntavaalit 2019

Vedonlyömisen vaikeudesta – aina vain se ei osu kohdalleen: Eduskuntavaalit 2019

Miten hyvin Vedonlyöntiyhtiö Betsson onnistui ennakoimaan Helsingin ja Uudenmaan vaalipiirien uusien kansanedustajien valinnan? Vedonlyöntitoimisto Betsson nimesi vaalipiirien potentiaalisimmat ehdokkaat kolmeen kategoriaan (Läpimenijät – Suhteellisen varmat läpimenijät – Kärkkyjät/yllättäjät).

Keski-Suomen piraatit

Keski-Suomen piraateilta voi hyvällä odottaa hyvää menestystä näissä vaaleissa. Tässä lyhyesti kertaus miksi.

Piraattipuolue sai vuoden 2017 kuntavaaleissa ensimmäistä kertaa valtuutetun kaupunginvaltuustoon Helsingissä ja Jyväskylässä, Espooseen varavaltuutetun.

Kannatuksen nousu oli huimaa monissa muissakin kaupungeissa. Nyt valtuutettuja ovat Petrus Pennanen Helsingissä ja Arto Lampila Jyväskylässä.

Vaaliennuste osa 4: Pirkanmaan vaalipiiri

Vaaliennusteiden sarja etenee maan kolmanneksi suurimpaan vaalipiiriin eli Pirkanmaahan.

Perinteisesti alue on teollisuusvoittoista ja vasemmiston vahvaa aluetta. Vaalipiiri on niin suuri, että pienemmilläkin puolueilla on yleensä mahdollisuus paikkaan alueella. Piilevä äänikynnys on yleensä vain reilut neljä prosenttia. 

Sekä SDP:n että Kokoomuksen listat ovat nyt leveitä ja ahdettuja. Osa suosituista ehdokkaista joutuu pettymään. Sen sijaan Perussuomalaisilla ja Vasemmistoliitolla listat voisivat olla vahvempiakin alueelliseen potentiaaliin nähden. 

Vaaliennuste osa 3: Satakunta

Vaaliennusteiden sarja etenee kolmanteen osaan eli Satakuntaan.

Entisessä Turun ja Porin läänin pohjoisessa vaalipiirissä on jaossa vain kahdeksan paikkaa, ja se onkin vaalipiireistä toijoten piilevä äänikynnys nousee korkealle, lähes kymmeneen prosenttiin.  Viimeksi viimeisen paikan sai Vas.liitto noin yhdeksän prosentin kannatuksella ja niin käynee nytkin. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä