Muutostauti Politiikkaan ajautunut teollinen broileri ihmettelee, miksi kaiken pitää olla niin kuin ennen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Vappusatanen

Vallan vahtikoira ei ole kaikkien kaveri

Nykyinen pääministerimme Antti Rinne lupasi vappupuheessaan pienimpiin eläkkeisiin sadan euron korotuksen usean vuoden aikana. Vuoden vaihteessa hallitus aikoo korottaa pienimpiä eläkkeitä 30 – 50 euroa. Rinteen lupaus on siis hyvää vauhtia toteutumassa. Valitettavasti toimittajat eivät näytä ymmärtävän suomen kieltä. Rinteen puhetta lainataan sanatarkasti, jonka jälkeen puhutaan lupausten pettämisestä ja vappusatasen kutistumisesta.

Kaikki tiesivät, miksi siis näin kävi?

Politiikka on huvittavaa, kaikki olevinaan tietää kaikesta kaiken, mutta silti käy aina huonosti.

Otetaan vaikka esimerkiksi surullisen kuuluisa vappusatanen. Kaikki tiesivät jo alusta alkaen että kyseessä on vitsi. Miksi nyt sitten pidetään kovaa haloota asiasta joka oli yhden vappupuheen tilke. No siksi että olemme pettyneet itseemme ja haluamme ruoskia masokistisesti omaa tyhmyyttä.

Eihän se vitsinkertojan vika ole, jos meitä ei naurata.

Vappusatasesta tulikin taitettu taskuliina

Pohdin eläkkeitä nyt, kun pääministeri Antti Rinteen (sd.) surkastunut vappusatanen pyörii otsikoissa. Vihervasemmistoministerit taputtelevat toisiaan selkään pienituloisen eläkeläisen ylimpinä ystävinä, vaikka luvatusta eläkekorotuksesta tuli Paavo Lipposen (sd.) eläkeindeksin tapaan taitettu. Nythän tuo muistuttaa enemmänkin presidentti Niinistön lanseeraamaa taskuliinaa, jos sitäkään.

Leskeneläkeuudistus ei koske demariäänestäjiä - pienille eläkkeille ratkaisu

Työmarkkinajärjestöjen perhe-eläkeuudistusneuvottelut ovat tuottaneet laihan tuloksen. Tosin alaikäisten lasten asemaa parannetaan, mitä voi pitää hyvänä asiana, mutta ansiosidonnaisen työeläkejärjestelmän perusideologiaan kuulumaton leskeneläke jää voimaan vain hieman supistettuna.

Leskeneläkkeen kesto rajoitetaan kymmeneen vuoteen mutta muutos koskee vain 1975 syntyneitä tai nuorempia. Tämä tarkoittaa, ettei uudistus koske demarien äänestäjiä ja noudattaa vakiintunutta linjaa "näpit irti" luvatuista etuuksista.

Eläkejärjestelmä - Hallitus vetää maton nuorten sukupolvien jalkojen alta

Muistatteko, kuinka viime hallituskaudella vasemmistopuolueet valittelivat nuorempien sukupolvien kohtaloita "epäinhimillisen oikeistopolitiikan kuristusotteessa"? Vaalien jälkeen on ääni muuttunut kellossa ja nyt hallitus on vetämässä maton nuorten jalkojen alta aivan ennen näkemättömällä voimalla.

Hallituspeli

Juuri nyt näyttää siltä että Suomi saisi uuden kansanrintamahallituksen, maakunnat ja äänestäjät lisää töitä, kun pitäisi äänestää vielä maakuntavaaleissakin. Tämä on huno juttu.

Vappupuheet ja vappusatanen

Joissain edellisissä vapun tilaisuuksissa nykyinen hallituksen muodostaja, Antti Rinne, lupasi vain pientä eläkettä nauttiville kansalaisille satasen lisää kuussa, puhtaana käteen, jos demarit saa asiasta päättää. Tämä tosin tapahtuisi minimissään vaalikauden aikana ja vain jos siihen satasen jakamiseen eläkeläisille on taloudellisia edellytyksiä.

Vappusatasen toteutumisen edellytykset

Demareiden tärkein vaalilupaus eduskuntavaaleissa oli ns. “vappusatanen”, eli lupaus pienituloisimpien  eläkeläisten elämän helpottamisesta satasella kuussa, nettona käteen, jollain aikataululla, ehkäpä jo tämän alkavan vaalikauden aikana, jos talous kasvaa ja kehittyy odotusten mukaisesti ja jos työllisyys kohenee 75%:iin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä