Muutostauti Politiikkaan ajautunut teollinen broileri ihmettelee, miksi kaiken pitää olla niin kuin ennen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Joulupukki

Joulukuvaelma

Kertomus on fiktiivinen, ja sen yhteydet olemassaoleviin henkilöihin ovat satunnaisia tai lähes olemattomia.

 

Tapahtumapaikka ja -aika: kaupungin taloyhtiön omistama vuokrayksiö jossakin lähiössä jouluaattoiltana.

 

Joulupukki: (tulee ovesta) Hou hou! Onkos täällä kilttejä lapsia?

Mies:  Ei täällä ole muita kuin minä. Mutta mukavaa kun tulit. Olen hieman yksinäinen.

Joulupukki:  Hauskaa joulua sinulle, ystäväiseni! Minkäs ikäinen sinä jo olet?

Rakas joulupukki

Kirjoitan sinulle tämän toivomuslistan jouluksi, jotta jokaisella meistä olisi parempi huominen.

Joulupukki, olet tuonut palkansaajille jo kolmena jouluna peräkkäin vain risuja. Toivoisin ettet enää toisi aktiivimallin, palkattoman 24 tunnin työn, lomarahaleikkauksen tai indeksijäädytyksien kaltaisia kipeästi tekeviä risuja palkansaajille.

Toivoisin joululahjaksi kaikille palkansaajille palkankorotuksia. Toivon erityisesti euromääräisiä yleiskorotuksia, koska ne antavat matalapalkkaisten alojen työntekijöille enemmän ostovoimaa.

Kun joulupukki vararikon teki

Olen vielä monella tavalla nuori, mutta riittävän vanha muistamaan edellisen syvän laman 90-luvulla. Meidän perheeseemme se osui silloin kovaa, työpaikat menivät molemmilta vanhemmilta, asunto töiden mukana. Me kylän lapset kuulimme aikuisten kuiskimia juttuja milloin kenestäkin tuttavasta, tuli tutuiksi termit käsiase, suoraanohimolle, itsemurha ja hyshysetteilapsetkuule.

Oikein poliittista joulua!

Joulu on saapumassa myös Uuden Suomen Puheenvuoro-palveluun ja internet onneksi elää silloinkin kun muualla on hiljaista. Ajatella millainen mahdollisuus yksinäisille joulunviettäjille onkaan siinä että he voivat keskustella kaltaistensa kanssa ja vaihtaa ajatuksia eri foorumeilla, myös täällä? Aikoinaan muistan kun eräs vielä silloin poikamiehenä elävä tuttuni sanoi että hän menee jouluaattona aina baariin, koska se on ihan parasta aikaa. Kysyin ymmärtämättömänä että kuinka niin ja hän vastasi: "On kaikki yksinäiset liikenteessä".

Suomalainen joulu!

Suomalainen joulu on mielenkiintoinen ilmiö. Perinteitä korostetaan, mutta monikaan ei taida tietää mistä nämä perinteet usein ovat peräisin.

Joulu alkaa monella jo joulukuun alussa, kun joulukynttilät tuodaan ikkunoille. Harva kuitenkaan tietää, että tuo seitsemän kynttilän yhdistelmä on yksi vanhimmista juutalaisten tunnuksista ja löytyy mm. Israelin vaakunasta. Viralliselta nimeltään tuo on Menora.

Kulttuuristamme ilman kyynenleitä I: Joulu – mitä se oikein on?

Huomenna, jos Suuri Valkoinen Alku suo, on se varsinainen ja alkuperäinen Joulu!

 

Joulu on meille useimmille rakas ja tuttu juhla. Sen alkuperäinen merkitys ja tarkoitus näyttää kuitenkin vaipuneen historian hämärään, ja nykyisin se on suurimmalle osalle vain vuoden kohokohta, jossa perhe (ja ehkä jopa koko suku) ainoan kerran vuodessa vähäksi aikaa ”heittää arkihuolensa kaikki” ja keskittyy yhdessäoloon, ilon tuottamiseen toisilleen ja rentoutumiseen. No, jotkut riitelyyn, mutta kuvitelkaamme kaikki yhdessä, että he ovat vain poikkeuksia.

Joulupukkisäätiö aloitti noitavainot Suomessa

En voinut vielä eilen illalla kuvitella herääväni noitavainojen Suomeen. Toisin kävi. Useat ihmiset ottivat minuun heti aamulla yhteyttä ja kertoivat, että Joulupukkisäätiö ja Oy Santa Claus Licensing Ltd ovat päättäneet kieltää Suomen tunnetuinta joulupukkia, Timo Alarik Pakkasta, käyttämästä virallisia joulupukin tunnuksia.

Poliittiset Joululahjukset TOP 5 kansalle

Jouluna myöskin politiikot herkistyvät jakamaan joululahjoja kansalle, sillä onhan myöskin kansa silloin hyvin altis niitä vastaanottamaan.

Tässäpä minun TOP 5 poliitikkojen lahjat:

1. Hallitus = kestävyysvaje ja SOTE-hallinnassa

2. Kepu = virkanimitykistä luovutaan

3. Persut = Soini ei lähde Suomesta

4. Demarit = Jutan verkkosukka-kampajasta luovutaan

5. Putin = armahti oligarkin

Joku ei kuulu joukkoon !

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä