Muutostauti Politiikkaan ajautunut teollinen broileri ihmettelee, miksi kaiken pitää olla niin kuin ennen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Palkansaajat

Järki käteen: Palkansaajalla ei mitään syytä äänestää keskustaoikeistoa

Sanotaan se nyt ihan suoraan ja rehellisesti. Suomalaisella palkansaajalla ei ole enää mitään järkeä antaa vaaleissa ääntänsä nykyhallituksen piinkovaa porvariydintä edustaville Keskustalle ja Kokoomukselle. Voi jokainen luonnollisesti elää murusten toivossa ja illuusiossa, että olisi jotakin parempaa väkeä, kun antaa näille elinkeinoelämän pomojen ja suurpääoman poliittisille jatkeille äänensä.

Palkansaajat saavat entistä vähemmän suhteessa ja euromääräisesti

Muut julkaistut tiedot väittävät otsikon väittämää vastaan, palkkasumma kasvaa, ansiotasoindeksi nousee jne.

 

Aloinpahan laskea sitten hommaa työtuntia kohden ja työnantajan sotumaksut huomioiden. Lukemat otin neljännesvuositilinpidosta vuoden liukuvina keskiarvoina.

 

Lupaus kahdeksan tunnin työpäivästä on petetty!

Eduskunta hyväksyi 16.11.1917 lain kahdeksan tuntisesta työpäivästä. Kyllä, luit oikein, että kahdeksan tunnin työpäivä vietti satavuotisia syntymäpäiviä. Paitsi että heti vuoden 2017 alussa lupaus kahdeksan tunnin työpäivästä petettiin. Se petettiin silloin voimaan tulleella kilpailukykysopimuksen mukaisella uudella työajalla, joka pidensi työpäivämme keskimäärin kuusi minuuttia pidemmäksi.

EK se antaa syöttöjä palkansaajien lapaan

 Kyllä sitä voisi mielensä pahoittaa Elinkeinoelämän Keskusliiton (EK:n) ja Metsäteollisuuden viimeaikaisista ulostuloista, jos ei sattuisi olemaan kuntavaaleihin valmistautuminen kuumimmillaan. Sitä voisi tyhmempi luulla, että nyt palkansaajat ja muut ei pääomatuloilla elävät ymmärtäisivät kuka on kenenkin puolella.

Vaikuta valtakunnanpolitiikkaan kunnallisvaaleissa!

Nyt siihen on mahdollisuus 09.04.2017! Nimittäin vaikuttaa valtakunnan politiikkaan kunnallisvaaleissa, sillä hallitus ilmoitti siirtävänsä hallituskautensa puolivälitarkastelun kunnallisvaalien jälkeiseen aikaan! Tämän hallitus teki kaikessa hiljaisuudessa pelkällä Twitter-päivityksellä 08.11.2016.

Minimipalkan puolesta

Yle uutisoi 19.10. Taloustutkimuksen Ylelle teettämästä kyselystä koskien suomalaisten asenteita minimipalkkaa kohtaan. [1]

Enemmistö suomalaisista kannatti minimipalkan säätämistä lailla, mikä ei ole yllätys kuten ei ollut myöskään se, että työmarkkinajärjestöt pöydän molemmin puolin asiaa vastustavat. Uutisen luettuani halusin puuttua muutamaan seikkaan.

 

Palkansaajien - muttei palkattomien - järjestö

Työntekijäjärjestöt ajavat kokoaikaista palkkaa ansaitsevan enemmistön etua. Työttömien jäsenten eduksi voisi olla matalampi palkkaamisen kynnys, eli vähäisemmät saavutetut edut, joita ilman ovat muutenkin. Järjestöt ajavat työllisen enemmistönsä mandaatilla työttömien asiaa. Työlliset siis päättävät, mitä työtön saa sopia.

 

Puolustaako ammattiliitot palkansaajien etua kaikkein isoimmassa uhassa?

Yhteiskunnassamme parhaillaan eri tahot yrittävät saada huomion siirrettyä keskusteluillaan pois hallitsemattomasta maahanmuutosta ja sen aiheuttamista ongelmista. Ammattiliittojen edustajilta ei saa suunvuoroa kun he ottavat kantaa yhteiskuntasopimus asiaan. Paasataan hallituksen vihjailemista pakkolaista ja sitä pidetään maailman isoimpana uhkana. Hallitsematon maahanmuutto sivuutetaan ammattiliittojen puolelta kokonaan sanomatta siitä sanaakaan.

Palkansaajien tutkimuslaitoksen lausunto hallituksen esityksestä kustannuski...

Palkansaajien tutkimuslaitos asettaa 9. joulukuuta päivätyssä lausunnossaan hallituksen esittämät ns. kustannuskilpailykyä parantavat toimet hyvinkin kyseenalaisiksi jo heti hallituksen asettaman tavoitteen perustelujen osalta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä