Muutostauti Politiikkaan ajautunut teollinen broileri ihmettelee, miksi kaiken pitää olla niin kuin ennen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Sananvapaus

Tässä maassa voit sanoa mitä haluat

"Feministikuplastani katsottuna on vaikea käsittää, mistä nousee tarve kutsua ministeriä jääprinsessaksi. Sen täytyy olla pelkoa. Pelätään, ettei saada enää olla kuninkaita. Pelätään patriarkaalisen järjestelmän hajoamista, mikä on sääli, sillä toteutuessaan tasa-arvo parantaa kaikkien asemaa", kirjailija Eveliina Talvitie sanoi Helsingin Sanomien haastattelussa (HS viikko 29/2019).

Oikeus puhua tyhmiä, entä totuuksia?

Pääministeri Antti Rinne (Spd) esitti MTV3:n ”SuomiAreena: Arvopuheet – Rinne, Halla-aho & Andersson” ohjelmassa 16.7.2019, että sananvapauden rajat menevät siinä, että toista ei saa loukata.

Kuten Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho keskustelussa oikein totesi, kansanryhmän solvaaminen on meillä kriminalisoitu. Kansanryhmää ei sen vuoksi saa ”loukata”, eli solvata siten, että rikoslain teonkuvaus täyttyy. Sen sijaan muuta yleistä ”loukkaamattomuussuojaa” ei lainsäädäntömme tunne.

Perussuomalaisten syyskampanja: ”sanavapaus on riistetty meiltä”

Merkeistä päätellen perussuomalaisilla on tulossa kampanja sananvapaudesta. Se käsittänee seuraavat:

-  Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vaatii MTV3:n suorassa valtakunnallisessa lähetyksessä oikeutta puhua loisista ja haittamaahanmuutosta sanktioitta, edes ymmärtämättä, mikä ero on sanan ”loukata” arki- ja juridisella käytöllä,

Mielipide on kuin peräreikä

Jokaisella  on omanlaisensa siis :)

 

Viime aikoina on sosiaalisessa mediassa keskusteltu varsin kiivastikin sananvapauden rajoista ja ainakin kärkkäimpien kolumnistien mielestä yhteiskunnassamme valiitsisi nyt ennen  näkemätön sanan- ja mielipiteen ilmaisun vapautta rajoittava ilmapiiri. Mitään "itsestään selviä" tosiasioita ei kuulema saa julkisesti sanoa joutumatta heti painostuksen ja ajojahdin kohteeksi,,,

 

Demokratia ansaitsee sananvapausvaltuutetun

Niin sanotun vihapuhelainsäädännön on toivottu ratkaisevan verkossa ja somessa käytäviin keskusteluihin liittyvät sosiaaliset ongelmat. Valtionhallinnossa vihapuhelakeja on suositellut kehitettäväksi muun muassa oikeusministeriön asettama työryhmä. Sananvapauden ja yhdenvertaisten ilmaisunvapauksien näkökulmasta kansalaisten keskustelun rajoittaminen oikeuslaitoksen ja poliisin toimesta kuulostaa toimenpiteenä ylimitoiteltulta, kalliilta ja väärältä.

Nautimme sananvapaudesta - Mutta monille se ei riitä

Sananvapaus on hieno ja hyvin yksinkertainen asia, sellainen josta saamme Suomessa kaikki nauttia joka ikinen päivä. Tosin näinkin yksinkertainen asia on joillekin liian vaikea ymmärrettäväksi, koska he kuvittelevat että sananvapaus on yhtä kuin kontrollimaton hillittömyys.

On hyvin surullista ja ikävää että jotkut poliitikot ja poliittiset piirit pitävät tapanaan väitttää että Suomessa sanavapaus on kaventunut, tai sitä ei ole riittävästi, tai sitä ei muka olisi yhtälaisesti kaikilla.

https://yle.fi/uutiset/3-10859982

Suojaisiko poliisihallituksen esitys viranomaisia kritiikiltä?

Pidän hieman huolestuttavana sitä yleistyvää tapaa, että milloin virkamiehet, milloin journalistit ja milloin mikäkin eturyhmä vaatii itselleen räätälöityjä lakeja sananvapauteen liittyen. Erityisen huolestuttavia nämä vaatimukset ovat silloin, kun niiden perusteeksi nostetaan terminologialtaan epäselviä uussanoja, kuten "maalittaminen" tai "vihapuhe".

Facebook Inc ja me kaksi miljardia

 

 

 

Olin luullut, että Facebook Inc. edustaa vapaata tiedonvälitystä ja sananvapautta eikä se harjoita ennakkosensuuria.

 

 

Yhtiön tehtävä on kyllä valvoa, ettei sen sivuilla julkaistuissa kirjoituksissa rikota lakia. Sananvapaus kuitenkin toteutuu vain, jos se ei poista ennalta muilla kuin laillisuusperusteilla sen sivustoon tarkoitettuja tekstejä.

 

 

Facebook poistaa.

 

 

Trump ja Putin, muistakaa Helsingin 2018 opetukset!

MAAILMAN SUURVALTOJEN JOHTAJAT ovat pitäneet G20-kokousta Japanin Osakassa. Siellä Venäjän ja Yhdysvaltain yksinvaltiaat Putin ja Trump tapasivat ensimmäistä kertaa sitten Helsingin heinäkuun 2018. He kuulemma keskustelivat muulta maailmalta piilossa toista tuntia. Miehet näyttivät varsin tyytyväisiltä. Ilmeet ja ruumiin kieli kertoivat paljon.

Sananvapauden väärinkäyttöön tarvitaan valvontaa ja ohjausta

Sananvapaus, vihapuhe, sananvapauden rajoittaminen, yleinen eri asioista närkästyminen ja moni muu samaan asiakokonaisuuteen liittyvä teema on ollut paljon mediassa esillä. Pääosin asia tuntuu kuitenkin jäävän somekiehunnan ja yksittäisten närkästystään ilmaisevien kolumnistien kohinaan, eikä asiassa ole oikein syntynyt yhtenäisiä normeja tai menettelytapoja.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä