Muutostauti Politiikkaan ajautunut teollinen broileri ihmettelee, miksi kaiken pitää olla niin kuin ennen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Uskonnon opetus

Lapsille voisi kertoa, että uskonnot perustuvat mielikuvitukseen

Kouluissa uskonnontunneilla lapsille ei kerrota, että uskonnot perustuvat mielikuvitukseen ja esimerkiksi Raamatun ristiriitoja ei käsitellä ollenkaan. Sen sijaan lapsille opetetaan, että erilaisia uskonnollisia vakaumuksia pitää kunnioittaa, ikään kuin vanhoihin satuihin uskominen olisi jokin suurikin oivallus.

Kohti todellista uskonnonvapautta

Osallistuin Helsingin seudun vapaa-ajattelijat ry:n vaalipaneeliin. Aihe on minulle läheinen, sillä olen elänyt lapsuuteni ja nuoruuteni teokraattisessa, islamistisessa valtiossa, jossa uskonto ja politiikka ovat toisistaan erottamattomat. Ylintä valtaa synnyinmaassani Iranissa pitää papisto ja lainsäädäntö pohjautuu Koraanin oppeihin.

Vahvaa valtiota ja kirkkoa tarvitaan edelleen

Tuiran seurakunnan Miesten piirissä 30.10.2018 Juhani Seppänen alusti aiheesta ”Jeesuksen luona on tilaa kaikille ihmisille – Sinullekin”. Alustusta seuranneessa vilkkaassa keskustelussa alustajaa kiitettiin Raamatun sanaan nojaavasta esityksestä ja tarttumisesta aikamme kysymyksiin, kuten ihmisen syntymään, kasteeseen, kasvatukseen ja opetukseen, sukupuolisuuteen, avioliiton solmimiseen ja avioliittoon vihkimiseen.

Uskonnonvapauden pitäisi toteutua paremmin

Vapaudet voidaan jakaa positiivisiin vapauksiin (vapaus tai mahdollisuus johonkin) ja negatiivisiin vapauksiin (vapaus jostakin). Kuten moniin muihinkin vapauksiin, myös uskonnonvapauteen kuuluu vapaan uskonnonharjoittamisen sallimisen lisäksi oikeus olla harjoittamatta uskontoa ja oikeus jättäytyä pois uskonnollisista tilaisuuksista. Vapaus harjoittaa vapaasti uskontoa toteutuu Suomessa varsin hyvin, mutta uskonnonvapauden toinen puoli unohdetaan valitettavan usein.

Uskonnonvapaus koululaisille - polvillaan rukoilu ei kuulu peruskouluun

Sanomalehti Keskisuomalainen uutisoi 24. helmikuuta Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksestä, jonka mukaan ortodoksiseen kirkkoon kuuluva oppilas ei saanut siirtyä elämänkatsomustiedon opetukseen. Syynä opetusryhmän vaihtamiselle oli se, että uskonnonopetus sai uskonnon harjoittamisen piirteitä, mikä on opetussuunnitelmassa kielletty. Oppilas oli mm. laitettu rukoilemaan polvillaan ja suutelemaan maata.

Päivän Trumpit

Presidentti Trumpilla oli ahkera mielipidepäivä:

Hän lupasi poistaa valtion ja kirkkojen rajalinjan, jotta tunnustuksellinen uskonnonopetus voitaisiin tuoda kouluihin; ja suoda kirkoille mahdollisuus rahoittaa puolueita.

Hän lupasi poistaa FSB:n (KGB:n) kanssa käytävän kaupan pakotelistalta.

Hän kutsui Australian naapurisaariensa keskitysleireille eristämiä pakolaisia "laittomiksi siirtolaisiksi" ja ilmoitti vastustavansa Yhdysvaltain tekemää sopimusta heidän vastaanottamisestaan.

Onkohan mitään järkeä.

Sain tänään käteeni neljäsluokkalaisen uskonnonkoepaperin. En voinut kuin "taivastella" ihmeissäni. Eka tehtävässä oli kymmenen väitettä, joihin oppilaan oli pitänyt vastata onko väite totta vai ei.

Tässä väitteet, joihin oppilaan tuli vastata:

1. Pietari kalasti koko yön ja sai silloin valtavan saaliin

2. Jeesus kutsui tavallisia miehiä oppilaikseen

3. Jeesuksen lähimpiin oppilaisiin kuului 20 miestä

4. Jeesukseen uskovia kutsuttiin kristityiksi

5. Apostolit liikkuivat tavallisesti kävellen

Uskonnonopetus remonttiin

Uskonnonopetuksesta keskusteleminen herättää tunteita ja keskustelua.

Kuuntelin kuinka yksi huolestunut vanhempi kyseli miksi hänen lapsella on koulussa kaksi uskontotuntia, mutta vain yksi historiasta! Sama halusi tietää moni muu vanhempi. Vastaukseni on se, että se on enemmän poliittinen kuin kasvatuksellinen päätös. Saatan erehtyä, mutta joka tapauksessa kannattaisi pohtia sitä miksi historian opetus on niin vähän. Jos itse ei arvosta oma historiansa niin kuka sen tekisi.

Uskonnonopetuksen lopettaminen

..tulee päivä päivältä yhä ajankohtaisemmaksi.

 

Islaminuskoisen väestön jatkuvasti lisääntyessä maassamme, tulevat myös uskonnonopetukseen liittyvät ongelmat yhä näkyvimmiksi. Kun ongelmia aiheuttaa joku tuttu ja turvallinen, olemme sille sokeita. Mutta kun aiheuttaja on joku meille ennalta vieras taho, tulevat jo olemassa olevat ongelmat meille itsellekin selvemmin näkyviksi.

--

 

Mikään ideologinen opetus ei millään muotoa voi kuulua valtion tehtäviin, joten jo uskonnonopetuksen lähtökohta on täysin absurdi.

Minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille. Mutta eri luokissa?

Lapseni aloittaa torstaina alakoulun. Keväällä hänet ilmoitettiin kouluun normaaliin tapaan paikanpäällä. Oli tehtävä valintoja muun muassa siitä, osallistuuko lapsi uskonnonopetukseen vai elämänkatsomustietoon. Ajatus oli, että uskonnon sijasta lapsi voi osallistua elämänkatsomustietoon.
 
Ennen kouluun ilmoittautumista selvisi kuitenkin, ettei lapsi voi osallistua elämänkatsomustietoon, koska hän on kirkon jäsen. Erotammeko siis lapsemme kirkosta, jotta vaihtoehtoja on enemmän kuin yksi? Eipä tullut edes mieleen, miten tällainen ”bugi” voi olla olemassa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä